Drentse vlag Nederlandse vlag

Aanmeldingen Drèents Liedtiesfestival 2024 geopend!


02 november 2023

Persbericht

Aanmeldingen Drèents Liedtiesfestival 2024 geopend!

Voor de twaalfde keer op rij komt het grootschalige streektaal songfestival naar Drenthe, met als doel het schrijven, uitvoeren en vastleggen van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek. De organisatie -Stichting REUR- roept muzikanten, tekstschrijvers en componisten van Drentstalige muziek op om liedjes in te sturen. Een deskundige commissie van muziek- en tekstprofessionals zal elk ingezonden liedje beoordelen en de tien beste selecteren voor de finale op donderdag 9 mei 2024 in het ATLAS Theater. De finale wordt LIVE uitgezonden op RTV Drenthe en via het internet.

Niet alleen een inhoudelijke vakjury, maar ook het landelijke publiek speelt een belangrijke rol in het kiezen van de winnaar. Via SMS kan het publiek op een favoriet liedje stemmen. Deze uitslag, in combinatie met de uitslag van de vakjury, bepaalt de uiteindelijke winnaar van het Drèents Liedtiesfestival. De winnaar ontvangt een geldprijs van € 2000,- om te besteden aan een professionele opname van het winnende lied.

Op 6 april 2024 wordt de selectie van de finalisten bekend gemaakt via RTV Drenthe.

Stichting REUR en SUNS Europe festival

Behalve dat de winnaar het genoemde geldbedrag wint, vertegenwoordigt de winnaar van het Drèents Liedtiesfestival het Nedersaksisch op het prestigieuze SUNS Europe Festival 2024 in Friulië - Italië. Een unieke kans om Drentse muziek over de grenzen te brengen. Sinds 2017 werd het Nedersaksisch daar vertegenwoordigd door Isa Zwart, Melissa Meewisse, Leon Moorman, Rick Hilberts en Lisa Harms.

Meedoen

Inzendingen voor het Drèents Liedtiesfestival 2024 kunnen tot en met 9 maart 2024 worden ingestuurd naar Stichting REUR. Dat kan via het online-aanmeldformulier op de website van Stichting REUR.
Reglementen, nadere informatie en recent nieuws zijn te vinden op www.drentsdlf.nl en www.stichtingreur.nl.

Poster promo 1 oproep - DLF24

 

Terug