Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

14 januari 2021

DunderdagDLFdag 2020-2

Het is Dunderdag DLF-dag!
Op Dunderdag DLF-dag grasduinen wij wekelijks door het rijke muzikale archief van het Drèents Liedtiesfestival.

Lees meer

07 januari 2021

DunderdagDLFdag

Het is de eerste #DunderdagDLFdag van 2021!
Voordat we met z'n allen de archieven weer induiken: Gelukkig nieuwjaar!

Lees meer

30 december 2020

Inzenden Drèents Liedtiesfestival 2021!

Nadat de editie van 2020 doorgeschoven moest worden in verband met de corona-maatregelen, wordt het Drèents Liedtiesfestival voor de negende keer georganiseerd met als…

Lees meer

Videos