Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

18 mei 2019

Vakjury finale Drèents Liedtiesfestival bekend!

De leden van de vakjury veur de achtste editie van het Drèents Liedtiesfestival op 22 juni in het Atlas Theater in Emmen zijn bekend.

Lees meer

15 mei 2019

'In de leite' niet in DLF19 finale.

Nadat de finalisten bekendgemaakt waren, werd Stichting REUR meegedeeld door de verkozen inzenders van -In de leite- dat met terugwerkende kracht niet kon worden voldaan…

Lees meer

11 mei 2019

Finalisten Drèents Liedtiesfestival 2019 bekend!

Vandaag -11 mei 2019- werden de finalisten voor de achtste editie van het Drèents Liedtiesfestival bekend gemaakt. Dat gebeurde LIVE vanuit het Atrium van RTV Drenthe…

Lees meer