Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

26 juli 2022

DLF-Jubileumconcert

Dit jaar viert het Drèents Liedtiesfestival zijn tiende verjaardag!

Om deze heugelijke gelegenheid te vieren organiseert Stichting REUR op 3 september 2022 een…

Lees meer

03 juli 2022

Rick Hilberts wint Drèents Liedtiesfestival 2022!

Op zaterdag 2 juli vond de tiende editie van het Drèents Liedtiesfestival plaats. In de finale in het ATLAS Theater in Emmen behaalde Rick Hilberts met het lied…

Lees meer

27 juni 2022

Zaterdag 2 juli 2022: Finale Drèents Liedtiesfestival 2022

Aanstaande zaterdag is het zover!
De 10e editie van het Drèents Liedtiesfestival in het Atlas Theater in Emmen.
De finale wordt wederom LIVE uitgezonden door RTV…

Lees meer

Videos