Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

13 juli 2020

Alle liedjes van DLF19 op single verschenen.

Afgelopen weekend kwam het nummer -Wat West Hef- van Jolien uit op single en videoclip.
Het het officieel verschijnen van dit nummer zijn nu alle liedjes die in de…

Lees meer

29 juni 2020

Drèents Liedtiesfestival bij Poppunt Drenthe

Nu de festivalweides leeg blijven deze zomer hebben we de kans met Bert Kamping van Drèents Liedtiesfestival en Richard de Groot van Hellofestivalnl om tafel te gaan…

Lees meer

30 maart 2020

Negende Drèents Liedtiesfestival verplaatst naar 2021

In verband met de aanhoudende corona-maatregelen heeft Stichting REUR besloten om de negende editie van het Drèents Liedtiesfestival te verplaatsen naar 2021.
De reeds…

Lees meer