Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

04 juli 2021

Clip 'Vuul' van DLF21-winnaar Jolien is uit!

De videoclip van DLF21-winnaar Jolien is klaar en nu te zien via YouTube.

Lees meer

14 mei 2021

DLF21-winnaar Jolien Wonink-Dijkstra op Radio 5 in Volgspot!

Vanavond is Drèents Liedtiesfestival-winnaar Jolien Wonink-Dijkstra te gast in Volgspot op NPO Radio 5!
Zie heeft een telefonisch interview en er zal een bijzundere…

Lees meer

14 mei 2021

Jolien Wonink-Dijkstra wint negende editie van het Drèents Liedtiesfestival!

Gisteravond vond de negende editie van het Drèents Liedtiesfestival plaats. In de finale in het ATLAS Theater in Emmen behaalde Jolien Wonink-Dijkstra met het nummer…

Lees meer

Videos