Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

18 november 2021

Stichting REUR op Spotify

In 2022 vieren we het dubbele lustrum van het Drèents Liedtiesfestival: de 10e editie dus!
Om die reden hebben we een overzicht van alle liedjes gemaakt op Spotify,…

Lees meer

10 november 2021

Conferentie Nedersaksisch in Wolvega

Op de 19de november aanstaande is er een conferentie over en voor het Nedersaksisch in Wolvega.
Onze directeur-bestuurder Bert Kamping is gevraagd daar één en ander…

Lees meer

02 september 2021

Knooin op het Eurovisie Songfestival?

Bijzonder nieuws was er deze week! Landelijk nieuws zelfs. DLF19-winnaar Leon Moorman heeft zich van de week -op de valreep- gekandideerd voor deelname aan het Eurovisie…

Lees meer

Videos