Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

02 september 2021

Knooin op het Eurovisie Songfestival?

Bijzonder nieuws was er deze week! Landelijk nieuws zelfs. DLF19-winnaar Leon Moorman heeft zich van de week -op de valreep- gekandideerd voor deelname aan het Eurovisie…

Lees meer

06 augustus 2021

Erik Koerts in bestuur Stichting REUR

Stichting REUR heeft heugelijk nieuws. Erik Koerts is toegetreden tot het bestuur van Stichting REUR. Erik zal een rol vervullen als algemeen bestuurslid.

Lees meer

04 juli 2021

Clip 'Vuul' van DLF21-winnaar Jolien is uit!

De videoclip van DLF21-winnaar Jolien is klaar en nu te zien via YouTube.

Lees meer

Videos