Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

19 mei 2023

Lisa Harms wint Drèents Liedtiesfestival 2023!

Op donderdag 18 mei 2023 vond de elfde editie van het Drèents Liedtiesfestival plaats. In de finale in het ATLAS Theater in Emmen behaalde Lisa Harms met het lied…

Lees meer

01 mei 2023

Winnaar Drèents Liedtiesfestival naar Regio Songfestival!

De dertien regionale, publieke omroepen gaan samen een Regio Songfestival organiseren. De allereerste editie wordt op 4 november in Utrecht gehouden.

De provincie…

Lees meer

29 april 2023

Finalisten Drèents Liedtiesfestival 2023 bekend!

Voor de elfde keer organiseert Stichting REUR het Drèents Liedtiesfestival. Dit songfestival zorgt ervoor dat er een breder aanbod komt van nieuwe Drentstalige…

Lees meer

Videos