Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

04 juni 2022

Finalisten Drèents Liedtiesfestival 2022 bekend!

Voor de tiende keer organiseert Stichting REUR het Drèents Liedtiesfestival. Dit songfestival zorgt ervoor dat er een breder aanbod komt van nieuwe Drentstalige…

Lees meer

02 mei 2022

Inschrijftermijn DLF22 is gesloten

De inschrijftermijn voor de 10e editie van het Drèents Liedtiesfestival is gesloten.

Lees meer

12 april 2022

Workshop songwriting Tangarine in Atlas Theater

Zaterdag 9 april organiseerde Stichting REUR een workshop -Songwriting- met Tangarine in het kader van het voortraject van het Drèents Liedtiesfestival 2022.

Lees meer

Videos