Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

04 februari 2020

Première clip 'Nevenan' Platt Together

Op woensdag 5 februari 2020 gaat de clip van 'Nevenan' officieel in première in het programma 'Djammen' op RTV Drenthe

Lees meer

30 januari 2020

Radiopremière 'Nevenan' op Radio 5

Gisteren -donderdag 29 januari- is de single 'Nevenan' van het project Platt Together 2019 in radiopremière gegaan op Radio 5 in het programma Volgspot

Lees meer

26 januari 2020

Single-release 'Nevenan'Platt Together 2019

Op 31 januari aanstaande zal de single 'Nevenan' van Platt Together 2019 verschijnen.
Platt Together is een internationaal uitwisselingsproject met talentvolle musici…

Lees meer