Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

22 september 2022

Videoclip 'Vallende sterren' Rick Hilberts is uit.

Gisteren -woensdag 21 september- is de videoclip van Drèents Liedtiesfestival 2022 - winnaar Rick Hilberts in première gegaan op YouTube.

Lees meer

23 augustus 2022

DLF-Jubileum in Volgspot op Radio 5

Vanavond (23-08-2022) zal er ruim aandacht worden besteed aan het 10-jarig jubileum van het Drèents Liedtiesfestival op Radio 5.

Lees meer

26 juli 2022

DLF-Jubileumconcert

Dit jaar viert het Drèents Liedtiesfestival zijn tiende verjaardag!

Om deze heugelijke gelegenheid te vieren organiseert Stichting REUR op 3 september 2022 een…

Lees meer

Videos