Drentse vlag Nederlandse vlag

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

Nieuw logo Drèents Liedtiesfestival

09 maart 2023

Het zal enkelen onder u wellicht zijn opgevallen dat het logo van het Drèents Liedtiesfestival er anders uitzag in de onlangs geplaatste oproepen voor het insturen voor DLF23.

Inschrijving Drèents Liedtiesfestival 2023 gestart!

01 december 2022

Het grootschalige streektaal songfestival wordt voor de elfde keer georganiseerd met als doel het schrijven, uitvoeren en vastleggen van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek. De organisatie -Stichting REUR- roept muzikanten, tekstschrijvers en componisten van Drentstalige muziek op om liedjes in te sturen. De ingezonden liedjes worden door een commissie bestaande uit muziek- en tekstprofessionals beoordeeld. Uit de inzendingen worden de tien beste liedjes geselecteerd voor de finale. Eind april 2023 wordt de selectie van de finalisten bekend gemaakt via RTV Drenthe.

DLF-Jubileumconcert - aftermovie-

17 november 2022

Dit jaar bestaat het Drèents Liedtiesfestival 10 jaor. Dat werd op 3 september gevierd met een bijzonder jubileumconcert, waar alle winnaars optraden. Natijd was er nog een informele netwerkbijeenkomst, zodat iedereen elkaar weer eens uitgebreid kon spreken na twee jaar van beperkingen.