Blijf altijd op de hoogte

Inzendtermijn Drèents Liedtiesfestival 2022 is geopend!

09 december 2021

Het grootschalige streektaal songfestival wordt voor de tiende keer georganiseerd met als doel het schrijven, uitvoeren en vastleggen van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek. De organisatie -Stichting REUR- roept muzikanten, tekstschrijvers en componisten van Drentstalige muziek op om liedjes in te sturen. De ingezonden liedjes worden door een commissie bestaande uit muziek- en tekstprofessionals beoordeeld. Uit de inzendingen worden de tien beste liedjes geselecteerd voor de finale. Begin juni 2022 wordt de selectie van de finalisten bekend gemaakt via RTV Drenthe.

Stichting REUR op Spotify

18 november 2021

In 2022 vieren we het dubbele lustrum van het Drèents Liedtiesfestival: de 10e editie dus! Om die reden hebben we een overzicht van alle liedjes gemaakt op Spotify, die in de aflopen finales stonden . Dat is zo goed als 't kan gelukt, echter ontbreken nog enkele liedjes. Wij hopen de ontbrekende liedjes nog aan te vullen.

Conferentie Nedersaksisch in Wolvega

10 november 2021

Op de 19de november aanstaande is er een conferentie over en voor het Nedersaksisch in Wolvega. Onze directeur-bestuurder Bert Kamping is gevraagd daar één en ander te vertellen over 'Verjonging en Vernieuwing'.