Blijf altijd op de hoogte

Platt Together 2019 in Echten

21 november 2019

In het weekend van 15 tot en met 17 november vond het internationale uitwisselingsproject -Platt Together- plaats. Het was de tweede keer dat Stichting REUR dit i.s.m. het ZfN - Zentrum für Niederdeutsch in Holstein organiseerde. De editie van 2019 vond plaats in Echten (Dr).

Leon Moorman naar Suns Europe 2019!

16 oktober 2019

Winnaar van het Drèents Liedtiesfestival 2019 -Leon Moorman- neemt deel aan het Europees Songfestival voor minderheidstalen op het SUNS EUROPE festival dat plaatsvindt van 28 november tot 2 december in Udine (Italië). Een vakjury koos tien finalisten uit zo’n vijftig inzendingen uit heel Europa. Leon Moorman zal met het lied ‘Knooin’ -dat geschreven is door hemzelf, Laurens Hof en Jord Brinkhuis - het Nedersaksisch vertegenwoordigen tussen negen andere Europese minderheidstalen.

Platt Together 2019

27 september 2019

Platt Together is een internationaal uitwisselings-muziekproject van Stichting REUR in samenwerking met het ZfN (Zentrum für Niederdeutsch in Holstein). Het ZfN is eveneens organisator van het songfestival voor Nederduits in Schleswig-Holstein, Bremen. Hamburg en Mecklenburg-Voor-Pommeren: Plattbeats. Beide organiserende partijen van deze evenementen staan voor eenzelfde uitdaging om het taalkundige erfgoed van hun regio of taalgroep door te geven aan de jongere generatie. In het weekeinde van 15-17 november komt een groep getalenteerde (singer-)songwriters samen in Drenthe om…