Drentse vlag Nederlandse vlag

Isa Zwart naar SUNS EUROPE festival


06 november 2017

Winnares van het DLF-Drèents Liedtiesfestival 2017 -Isa Zwart- neemt deel aan een Europees Songfestival voor minderheidstalen op het SUNS EUROPE festival dat plaatsvindt van 30 november tot 2 december in Udine (Italie) . Een vakjury koos acht finalisten uit meer dan 30 inzendingen uit heel Europa. Isa Zwart zal met het lied ‘Mamme See’ -dat geschreven is deur Roy Keuter en Rowdy Prins- het Nedersaksisch vertegenwoordigen tussen zeven andere Europese minderheidstalen.

De andere finalisten van dit songfestival zijn:

LA BASU ‘Ni naiz iztotz erregina’ (Baskisch)
BAND PRES LLAREGGUB ‘Bradwr’ (Welsh)
FRANCO GIORDANI ‘Revelli’ (Friulisch)
UÈI Ai ‘mamà’ (Occitaans)
TUMASCH È ‘Jeu sai buc’ (Retro-Romaans)
TINY FEET ‘Mogerioù Mor’ (Bretons)
ESPOSA ‘Xardín interior’ (Galicies)


Voor het derde jaar brengt ‘Suns Europe’ oude talen en moderne vormen van communicatie samen. Een festival rondom kunst, verbinding, talent, taalpluralisme en creativiteit. Op het festival staat meziek, film, theater en literatuur in de minderheidstalen van het ‘Oude Continent’ centraal.

De Stichting REUR -organisator van het DLF-Drèents Liedtiesfestival- is bijzonder blij met de uitverkiezing van Isa Zwart voor dit prestigieuze evenement. Stichting REUR zal van de reis, de voorbereidingen en de finale het Europese liedtiesfestival een (live-)verslag maken dat te volgen is via de sociale media.

Het hoofdevenement -waar Isa Zwart aan deelneemt- vindt plaats op zaterdag 2 december um 21.00 uur in Teatro Giovanni da Udine.

Isa Zwart DLF17 met Charlotte

Suns Europe is een project van Cooperativa Informazione Friulana (uitgever van Radio Onde Furlane) en Cooperativa Puntozero, met de sponsoring van Arlef (Agjenzie Regioâl pe Lenghe Furlane - Regionaal Agentschap voor Friulische taal), Friuli Venezia Giulia en Fondazion Friuli, in samenwerking met de gemeente Udine, Fondazione Teatro Nuovo Giovanni da Udine, het Filmfestival van Babel en staat onder auspiciën van de Raad van Europa.

Meer info vindt u op de website van SUNS EUROPE

Terug