Drentse vlag Nederlandse vlag

Finalisten Drèents Liedtiesfestival 2023 bekend!


29 april 2023

PERSBERICHT:

Voor de elfde keer organiseert Stichting REUR het Drèents Liedtiesfestival. Dit songfestival zorgt ervoor dat er een breder aanbod komt van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek. Stichting REUR maakt zich sterk voor de Drentstalige muziekcultuur in de breedte en brengt daarmee aansluiting tot stand van het Nedersaksisch en Drents bij andere (inter-)nationale minderheidstalen.
Stichting REUR vroeg wederom alle muzikanten en tekstschrijvers op om hun beste muzikale been voor te zetten en liedjes in te sturen. Nadat de inzendtermijn werd gesloten heeft een beoordelingscommissie uit 20 inzendingen de uiteindelijke finalisten gekozen.

De finalisten van het DLF23 zijn:

Finalisten DLF23 - tabel

De finale van het Drèents Liedtiesfestival vindt plaats op 18 mei 2023 in het ATLAS Theater in Emmen en wordt LIVE uitgezonden op RTV Drenthe.
Rick Hilberts -winnaar van DLF22- komt zijn winnende lied ‘Vallende sterren’ nog een keer zingen en zal de prijs doorgeven aan de winnaar van de 2023-editie.

De winnaar van de finale wint een geldbedrag van € 2000,- om te besteden aan het opnemen en uitbrengen van zijn of haar winnende lied en zal het Nedersaksisch vertegenwoordigen op het Europees Songfestival voor Minderheidstalen tijdens het Suns Europe festival in Udine later dit jaar.

Kaarten voor de finale in het Atlas Theater kunt u HIER bestellen.

LOGO DLF 2023 - NIEUW

Terug