Drentse vlag Nederlandse vlag

Suns Europe 2022: namen van de acts onthuld


16 november 2022

PERSBERICHT

Suns Europe 2022: namen van de acts onthuld.

De bands die optreden tijdens het slotevenement van het minderheidstaal-kunstenfestival komen uit Wales, Baskenland, Friuli, Karst, Drenthe en Sardinië.

Alles is klaar voor het slotevenement van Suns Europe!
Na een zomer vol muziekevenementen, de achtste editie van het podimkunstfestival in de minderheidstaal vindt op 26 november om 21.00 uur in Teatro Nuovo Giovanni in Udine het Europees Songfestival voor Minderheidstalen plaats.

Het evenement wordt georganiseerd door Cooperativa Informazione Friulana, Radio Onde Furlane, met de financiële steun van Regione Autonoma Friuli Venezia Giulia, ARLeF - Agjenzie Regjonâl pe Lenghe Furlane, Municipaliy van Udine en Fondazione Friuli, met de medewerking van het Etxepare Basque Institute, Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Italië en van andere lokale en internationale publieke en private instanties.

De finale wordt live uitgezonden door Mauro Missana op Radio Onde Furlane van 21.00 uur tot 23.00 uur en gepresenteerd door Elsa Martin en Nicola Angeli.

De dag in Teatro Nuovo Giovanni da Udine begint om 10.00 uur met de vertoning van de meeslepende V/R-serie 33/16 in Sala Fantoni. De korte film wordt elke 45 minuten herhaald tot 19.00 uur voor een publiek van 10 gasten per keer. Om 18.00 uur geeft filmregisseur Marco Fabbro een korte presentatie van de V/R-reeks.

Optredende finalisten van het Europees Songfestival voor Minderheidstalen zijn:

Hms Morris (Wales)
Olatz Salvador (Baskenland)
Massimo Silverio (Friuli)
Violoncelli Itineranti (Karst Sloveens)
Rick Hilberts (Drenthe)
Ealûs (Sardinië)

Stichting REUR is sinds 2018 partner van het Suns Europe festival.

Meer info over Suns Europe vindt u HIER

Rick Hilberts - Suns 22


 

Terug