Drentse vlag Nederlandse vlag

Rick Hilberts wint Drèents Liedtiesfestival 2022!


03 juli 2022

Persbericht

Rick Hilberts wint Drèents Liedtiesfestival 2022!

Op zaterdag 2 juli vond de tiende editie van het Drèents Liedtiesfestival plaats. In de finale in het ATLAS Theater in Emmen behaalde Rick Hilberts met het lied ‘Vallende sterren’ de meeste stemmen bij de verschillende vakjury’s. Het Drèents Liedtiesfestival wordt georganiseerd door de Stichting REUR. Dit jaar bestond de tv-vakjury uit Hijlco Span, Janine Vos en Marjolein Scherphuis.


Er was als altijd een vakjury -onderverdeeld in drie groepen- en het publiek kon tijdens de liveuitzending van RTV Drenthe via sms een stem uitbrengen. De andere negen deelnemers aan het DLF22 waren: Maurice Mulderij, Harold Habing (+ band), Brúúnsma, Emile, Beau Veldkamp, Gercoh. & de Schavuit'n, Marianne Veenstra, Jaap Lamfers en Gers.
Vorig jaar won Jolien het Drèents Liedtiesfestival met ‘Vuul (oh oh oh)’.

Met zijn winst krijgt Rick Hilberts € 2000,- om zijn winnende lied op een professionele wijze op te nemen en zal hij later dit jaar deelnemen aan het Europees Songfestival voor Minderheidstalen op het Suns Europe festival in Udine, waar hij het Nedersaksisch zal vertegenwoordigen.

Rick Hilberts - winnaar DLF22 -1

Rick Hilberts - winnaar DLF22 -2
(foto's: Bart de nes - Abbot Studio)

Terug