Platt Together 2019 in Echten

21 november 2019

In het weekend van 15 tot en met 17 november vond het internationale uitwisselings-project -Platt Together- plaats.
Het was de tweede keer dat Stichting REUR dit i.s.m. het ZfN - Zentrum für  Niederdeutsch in Holstein organiseerde. De editie van 2019 vond plaats in Echten (Dr).

Binnen Platt Together wordt een groep getalenteerde (singer-)songwriters uitgedaagd in een songwriters-bootcamp. Daarbij krijgen zij inhoudelijke ondersteuning van professionals op gebied van muziek en taal. Als groep wordt samengewerkt om tot een
gezamenlijk geschreven lied te komen dat gezongen wordt in diverse varianten van het Nedersaksisch/Niederdeutsch.
Gedurende het weekend worden de vorderingen en resultaten vastgelegd. Dit zal een aftermovie, een single en en videoclip opleveren.

Stichting REUR en het ZfN selecteerden onderstaande (singer-) songwriters om deel te nemen: Leonhard Keller, Miriam Buthmann, Malte Müller, Nikos Saul, Robin Muilwijk, Leon Moorman, Annemiek Goelema, Jolien Wonink-Dijkstra, Marsha Boes en Gerwin Jutstra.

Platt Together werd mogelijk gemaakt door:

Provincie Drenthe  Ministerium für Bildung, Wissenschaft und Kultur des Landes Schleswig-Holstein - LOGO

Publicaties:

DvhN