Platt Together 2019

27 september 2019

Platt Together is een internationaal uitwisselings-muziekproject van Stichting REUR in samenwerking met het ZfN (Zentrum für Niederdeutsch in Holstein).
Het ZfN is eveneens organisator van het songfestival voor Nederduits in Schleswig-Holstein, Bremen. Hamburg en Mecklenburg-Voor-Pommeren: Plattbeats.
Beide organiserende partijen van deze evenementen staan voor eenzelfde uitdaging om het taalkundige erfgoed van hun regio of taalgroep door te geven aan de jongere generatie.
Zowel Stichting REUR als het ZfN maken zich sterk voor het Nedersaksisch en het Niederdeutsch om zijn plaats in de jeugdcultuur terug te winnen aan beide zijden van de Duits/Nederlandse grens.

In het weekeinde van 15-17 november komt een groep getalenteerde (singer-)songwriters samen in Drenthe om gezamenlijk deel te nemen aan een songwriters-bootcamp. Daarbij worden zij inhoudelijk ondersteund door professionals op muziek- en taalgebied .
Gedurende het weekend worden de vorderingen en resultaten vastgelegd. Dit zal een aftermovie, een single en en videoclip opleveren.

Stichting REUR en het ZfN hebben onderstaande (singer-) songwriters geselecteerd om deel te nemen aan Platt Together 2019:

Leonhard Keller, Valentin Keller, Miriam Buthmann, Malte Müller, Nikos Saul, Robin Muilwijk, Leon Moorman, Annemiek Goelema, Jolien Wonink-Dijkstra en Gerwin Jutstra

Het project Platt Together wordt mogelijk gemaakt door de deelstaat Scheswig-Holstein en de Provincie Drenthe.

Platt Together 2019 - LOGO

Ministerium für Bildung, Wissenschaft und Kultur des Landes Schleswig-Holstein - LOGO Provincie Drenthe