Drèents Liedtiesfestival 2019 - DLF19

De editie van 2019 vond plaats in de Rabozaal van het Atlas Theater in Emmen.
De finale werd wederom LIVE uitgezonden op RTV Drenthe.

Finalisten dat jaar waren:

SPIET - ANNA WESTERLING (tekst en meziek Harro Wimmenhove en Geert Leurink).jpgYouTube logo klein
Anna Westerling -
Spiet
Spotify logo (klein)
JAANK NAOR JOE - JAAP LAMFERS (tekst en meziek Harro Wimmenhove en Geert Leurink).jpgYouTube logo klein
Jaap Lamfers -
Jaank naor joe
Spotify logo (klein)
HUNEBED HIGHWAY - BERT HILBERTS (tekst Bert Hilberts, meziek Anne Satter).jpgYouTube logo klein
Bert Hilberts -
Hunebed highway                             (*)
Spotify logo (klein)
STUKKIE BIJ BEETIE - EDWIN BOS (tekst-Jannie Bos-Hupkens, meziek- Martin Sterken).jpgYouTube logo klein
Edwin Bos -
Stukkie bij beetie
Spotify logo (klein)
WIE AJ BENT TEKST- ANNEMIEK GOELEMA (tekst & meziek Annemiek Goelema.jpgYouTube logo klein
Annemiek Goelema -
Wie aj bent
Spotify logo (klein)
KNOOIN - LEON MOORMAN (tekst en meziek Leon Moorman, Laurens Hof en Jord Brinkhuis).jpgYouTube logo klein
Leon Moorman -
Knooin
Spotify logo (klein)
WAT WEST HEF - JOLIEN DIJKSTRA (tekst Jolien Dijkstra en Hilko Stoffers, meziek Erik Koerts en Hilko Stoffers).jpgYouTube logo klein
Jolien Dijkstra -
Wat west hef
Spotify logo (klein)
STRAALN - KELLY VALKE (tekst en meziek Roy Keuter  en Rowdy Prins).jpgYouTube logo klein
Kelly Valke -
Straal'n
Spotify logo (klein)
NEI BEGUN - MARSHA BOES (tekst en meziek Robin Muilwijk en Marsha Boes).jpgYouTube logo klein
Marsha Boes -
Nei begun
Spotify logo (klein)

De liedjes kunnen ook via de DLF19-afspeellijst op het YouTube-kanaal van Stichting REUR worden bekeken.

*De single 'Hunebed highway' werd uitgebracht op single onder de bandnaam 'Heurus'.

De editie in 2019 werd gewonnen door Leon Moorman.
Leon Moorman winnaar DLF19 -Geraldv.l.n.r.: Laurens Hof, Leon Moorman & Jord Brinkhuis.
Gezamenlijk waren zij ook verantwoordelijk voor de tekst - en muziekcompositie

Vakjury DLF19:
Vakjury DLF19v.l.n.r.: Bert Haandrikman, Marlene Bakker & Edwin Jongedijk

DLF19-band:
Niels Voskuil (slagwerk), Richard Zoer (basgitaar), Martijn Deuling (gitaren)
& Vincent Grit (toetsen)

Toeziend notaris:
Martin Wubbels DLF19Presentator Aaldert Oosterhuis (links) en Martin Wubbels (rechts)
(Notariskantoor Rosenbaum)

Nadat Leon Moorman de finale van het Drèents Liedtiesfestival won, werd hij in het najaar van 2019 afgevaardigd naar het Suns Europe festival als vertegenwoordiging van het Nedersaksisch tijdens het Europees Songfestival voor Minderheidstalen.
LOGO SUNS 2018.pngVan al zijn belevenissen tijdens het Suns Europe festival zijn vlogs gemaakt door Abbot Studio (Bart de Nes). Die zijn HIER te zien.

Leon gaf een concert in het kader van een educatief project voor middelbare scholen over de culturele- en taalpluriformiteit in het Teatro Nuovo Giovanni en een geweldig optreden in een uitverkocht Teatro Nuovo Giovanni in Udine tijdens het Europees Songfestival voor Minderheidstalen.
Leon won tijdens deze editie (met grote overmacht) de publieksprijs.
Leon Moorman publieksprijs SUNS Europe 2019De deelname van Leon bracht binnen Nederland veel landelijke mediabelangstelling op gang, wat resulteerde in een aanzienlijk aantal optredens op diverse radio- en tv-stations.

Leon Moorman SUNS Europe 2019