Drentse vlag Nederlandse vlag

Leste neis


Blief altied op de heugte

Lisa Harms wint Drèents Liedtiesfestival 2023!

19 mei 2023

Op dunderdag 18 mei 2023 vun de elfde editie plaots van het Drèents Liedtiesfestival. In de finale in het ATLAS Theater in Emmen kreeg Lisa Harms met het liedtien ‘Tot de zun uut giet’ de mieste stemmen bij de verscheiden vakjury’s. Het Drèents Liedtiesfestival wordt organiseerd deur de Stichting REUR. Dit jaor bestun de tv-vakjury uit Jason Staal, Lars Koehoorn en Iris Kroes.

Winnaar Drèents Liedtiesfestival hen Regio Songfestival!

01 mei 2023

De dartien regionale, peblieke umroepen gaot samen een Regio Songfestival organiseren. De allereerste editie wordt op 4 november in Utrecht holden. De previncie Drenthe zal daor vertegenwoordigd worden deur de winnaar van het Drèents Liedtiesfestival.

Finalisten Drèents Liedtiesfestival 2023 bekend!

29 april 2023

Veur de elfde maol organiseert Stichting REUR het Drèents Liedtiesfestival. Dit songfestival zörgt der veur dat der een brieder anbod komp van neie Drèentstaolige kwaliteitsmeziek. Stichting REUR mak zuch stark veur de Drèentstaolige meziekcultuur in de bredte en brengt daormet de ansluting tot staand van het Nedersaksisch en Drèents bij aandere (inter-)nationale minderheidstaolen. Stichting REUR vruug alle mezikaanten en tekstschrievers weer um heur beste mezikale bien veur te zetten en liedties in te sturen. Nao het sluten van de inzendtermien hef een beoordielingskemmissie 20…