Drèents Liedtiesfestival 2019 - DLF19

De editie van 2019 vun plaots in de Rabozaal van het Atlas Theater in Emmen.
De finale wuur ok weer RECHTSTREEKS oetzunden op RTV Drenthe.

Finalisten dat jaor waren:

SPIET - ANNA WESTERLING (tekst en meziek Harro Wimmenhove en Geert Leurink).jpgYouTube logo klein
Anna Westerling -
Spiet
Spotify logo (klein)
JAANK NAOR JOE - JAAP LAMFERS (tekst en meziek Harro Wimmenhove en Geert Leurink).jpgYouTube logo klein
Jaap Lamfers -
Jaank naor joe
Spotify logo (klein)
HUNEBED HIGHWAY - BERT HILBERTS (tekst Bert Hilberts, meziek Anne Satter).jpgYouTube logo klein
Bert Hilberts -
Hunebed highway                              (*)
Spotify logo (klein)
STUKKIE BIJ BEETIE - EDWIN BOS (tekst-Jannie Bos-Hupkens, meziek- Martin Sterken).jpgYouTube logo klein
Edwin Bos -
Stukkie bij beetie
Spotify logo (klein)
WIE AJ BENT TEKST- ANNEMIEK GOELEMA (tekst & meziek Annemiek Goelema.jpgYouTube logo klein
Annemiek Goelema -
Wie aj bent
Spotify logo (klein)
KNOOIN - LEON MOORMAN (tekst en meziek Leon Moorman, Laurens Hof en Jord Brinkhuis).jpgYouTube logo klein
Leon Moorman -
Knooin
Spotify logo (klein)
WAT WEST HEF - JOLIEN DIJKSTRA (tekst Jolien Dijkstra en Hilko Stoffers, meziek Erik Koerts en Hilko Stoffers).jpgYouTube logo klein
Jolien Dijkstra -
Wat west hef
Spotify logo (klein)
STRAALN - KELLY VALKE (tekst en meziek Roy Keuter  en Rowdy Prins).jpgYouTube logo klein
Kelly Valke -
Staal'n
Spotify logo (klein)
NEI BEGUN - MARSHA BOES (tekst en meziek Robin Muilwijk en Marsha Boes).jpgYouTube logo klein
Marsha Boes -
Nei begun
Spotify logo (klein)

De liedties kunt ok via de DLF19-ofspeulliest op het YouTube-kanaol van Stichting REUR bekeken worden.

*De single 'Hunebed highway' wuur oetbracht op single under de bandnaam 'Heurus'.

De editie in 2019 wuur wunnen deur Leon Moorman.
Leon Moorman winnaar DLF19 -Geraldv.l.n.r.: Laurens Hof, Leon Moorman & Jord Brinkhuis.
Gezamelk waren zie ok verantwoordelk veur de tekst - en meziekcompositie.

Vakjury DLF19:
Vakjury DLF19v.l.n.r.: Bert Haandrikman, Marlene Bakker & Edwin Jongedijk

DLF19-band:
Niels Voskuil (slagwark), Richard Zoer (basgitaar), Martijn Deuling (gitaren)
& Vincent Grit (toetsen)

Toeziend notaris:
Martin Wubbels DLF19Prissentator Aaldert Oosterhuis (links) en Martin Wubbels (rechts)
(Notariskantoor Rosenbaum)

Naodat Leon Moorman de finale van het Drèents Liedtiesfestival wun, wuur e in het naojaor van 2019 ofvaardigd hen het Suns Europe festival as vertegenwoorder van het Nedersaksisch op het Europees Songfestival veur Minderheidstaolen.
LOGO SUNS 2018.png
Van al zien belevenissen gedurende het Suns Europe festival bint vlogs maakt deur Abbot Studio (Bart de Nes). Die zijn HIER te zien.

Leon gaf een concert in het kader van een educatief preject veur middelbare schoelen over de culturiele- en taolverscheidenheid in het Teatro Nuovo Giovanni en een geweldig optreden in een oetverkocht Teatro Nuovo Giovanni in Udine tiedens het Europees Songfestival veur Minderheidstalen.
Leon wun op dizze editie (met grote overmacht) de pebliekspries.
Leon Moorman publieksprijs SUNS Europe 2019
De dielname van Leon leverde binnen Nederlaand veul landelke mediabelangstelling op, wat risselteerde in een anzienlke hoeveulheid optredens op verscheiden radio- en tv-stations.

Leon Moorman SUNS Europe 2019