Bert Kamping

Bert Kamping, directeur/bestuurder

Bert Kamping is professioniel zanger en zangleraar. In 2006 begunde hie met het schrieven en zingen in zien Drèentse moedertaol. Hie kwam tot de untdekking dat er veur muziek in minderheidstaplen nog een wereld te winnen vuul, wat tot gevolg har dat e zich meer en meer inzette um de positie van meziek in minderheids- en streektaol te verbetern en beriekbaarder te maken veur een groter pebliek.
Dat risselteerde in 2010, 2011 en 2012 in het Streektaolfestival REUR waorvan hie de algehiele prejectleiding deed. Daornao volgden verscheiden aandere activiteiten die e initieerde under de vlag van verscheiden partijen.
Halfweg 2016 wuur met een koppel geliekgestemden besleuten het heft in iegen haanden te nimmen en stevige ambities te formeleren en oet te spreken. De Stichting REUR en heur bestuur was een feit.
De Stichting REUR wil minderheids- en streektaolen schittern laoten in meertaolige evenementen op basis van geliekweerdigheid en verscheidenheid, want ...
‘De meerderheid van de mèensheid bestiet oet minderheden’.

www.vocalmusic.nl
www.bertkamping.nl

Marjolein Scherphuis

Marjolein Scherphuis, sikketaris

Marjolein Scherphuis is senior communicatieadviseur en tekstschrirver en wordt invleugen deur overheidsorganisaties en het bedriefsleven. In mei 2018 is zij een kwart ieuw zölfstandig undernimmer. In heur vrije tied schrif zie gedichten, körte verhalen, proza en liedteksten. Heur vrije wark wordt met riegelmaot pebliceerd.
Meerdere Drèentstaalige liedties van heur haand wuurden bekroond tiedens de veurloper van het Drèents Liedtiesfestival. Marjolein is sinds die tied een gedreven lid van het bestuur van de Stichting Reur, de organisator van het Drèents Liedtiesfestival. Heur wortels ligt in Amsterdam, zie is opgegruid in Drenthe. Marjolein verstiet Drèents, les en schrif Drèents – maar Drèents proten lat zie geern an aanderen over.
Over REUR zeg zie: ‘Heerlijk om met zo’n plezierige groep mensen aan zoveel moois te mogen werken. Het is prachtig om steeds meer podium te kunnen bieden aan streektaalmusici.’

www.metscherphuis.nl

Edwin Jongedijk

Edwin Jongedijk, veurzitter

Edwin Jongedijk is as Grunningstaolig zanger en liedtiesschrijver met riegelmaot te zien en te heuren bij de regionale umroepen in het Noorden en Oosten van oes laand. Jongedijk treedt op as solo artiest en hef drie albums op zien naam staon. Daornaost is e lid van de Grunniger formatie De Troebadoers, een samenwarking met Jan Henk de Groot en Alex Vissering. De Troebadoers bint de oflopen jaoren meermaols in de noordelijke theaters te zien west en hebt de albums De Veenhoes Sessies (2015) en Onbekinde Wegen (2018) opnummen.
In 2016 wuur Edwin benaoderd um jurylid te weden bij het Drèents Liedtiesfestival. Nao ofloop is e bestuurslid worden, umdat e geleuft in de kracht van streektaolmeziek en daor geern an bijdragen wil. Edwin: ‘Ik ervaar het bestuur van REUR als een diverse verzameling kundige mensen die zich enorm inzetten voor de stichting en het doel. Ik vind het te gek om daar bij te horen! Mijn ambitie met REUR is om een continue aanwas van Drents muzikaal talent op gang te brengen en te bestendigen.’

www.edwinjongedijk.nl
www.taneytown.nl

Sonja van Breen

Sonja van Breen, algemeen bestuurslid

Sonja van Breen is creatief en commercieel directeur van Multimove webworks, hét internetbureau veur creatieve en effectieve internetprejecten en internetmarketing. Zie hef roem ningtien jaor ervaring in de internetbranche, van het geven van design adviezen tot het metdenken over conversie richte webstees.

Sonja zeg: ‘ Mijn liefde voor REUR gaat gepaard met mijn liefde voor enthousiaste muzikanten die we graag een podium bieden om in hun eigen taal te zingen. Ik vind het mooi hoe mensen zich in hun eigen streektaal kunnen uitdrukken en wil met REUR de populariteit van de streektaal vergroten.’

www.multimove.nl

René Karst

René Karst, algemeen bestuurslid

René Karst is artiest, zanger, componist, tekstdichter en creatief undernimmer. Al zowat virtig jaor is e gaangs met het schrieven en oetvoren van heufdzakelijk iegen-schreven liedties. De eerste viefentwintig jaor veurnamelk in het Drèents, later ok in het Nederlaands.

Nondaags zit René met een iegen schrief- en opnamestudio in de Wisseloord studio's in Hilversum. Drent in Hart en Nieren!

www.renekarst.nl

Gerald Schuring

Gerald Schuring, penningmeester

Gerald Schuring is eigenaar van ADOP Administratiekantoor in Assen. Zien wark is aalgedurig an veranderings underhevig, zien rol wordt aal meer een adviesfunctie naost het boekholden.

Met daorum is Gerald bar wies met zien rol binnen Stichting REUR waor het Drèents Liedtiesfestival underdiel van oetmak. REUR gruit en untwikkelt zuch gauw dus actief metdenken en adviseren is an de örder van de dag.

Over zien verbinding met de doelstellings van REUR zeg Gerald: ‘Ik hou van cultuur, en dan met name muziek. Dan is het toch prachtig als je gevraagd wordt om hier aan mee te doen? Mooi man! ‘

En over Drenthe: ‘Ik ben een geboren en getogen Drent. Zelfs geboren uit Drentse ouders. Mijn roots liggen in Peize en Norg, mijn geboortehuis staat aan de Thorbeckelaan in Assen. Drents spreken doe ik amper, mijn ouders spraken thuis altijd Nederlands, maor ik begriep het donders goed! Ik woon, leef en werk in Assen. In mijn vrije tijd fotografeer ik. Het is heerlijk om urenlang met mijn camera  langs de Drentsche Aa te lopen. Nee, niet met Drentse muziek op de oren…. lekker in alle rust.’

www.adop.nl