Drentse vlag Nederlandse vlag

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

'Naor huus' op single en in radiopremière!

30 oktober 2018

Het nummer 'Naor huus' komt uit op single! Vandaag zal het nummer net na 15.30 uur in radiopremière gaan op RTV Drenthe in het programma 'Met Arnold naar de avond' met Arnold Jeuring.

Apollo Circus wint Plattsounds 2018.

22 oktober 2018

Afgelopen zaterdag, 20 oktober, vond de finale van Plattsounds Bandcontest 2018 plaats. Plattsounds is een bandwedstrijd voor die zich manifesteren in het Plattduuts. De finale -die werd gewonnen door de band Apollo Circus- vond dit jaar plaats in het Ostfriesche Leer.

ZfN en Stichting REUR organiseren 'Platt Together'

17 oktober 2018

Platt Together is een internationaal uitwisselings-muziekproject van Stichting REUR in samenwerking met het ZfN (Zentrum für Niederdeutsch in Holstein). Het ZfN is eveneens organisator van het songfestival voor Nederduits in Schleswig-Holstein en Hamburg: Plattbeats. Beide organiserende partijen van deze evenementen staan voor eenzelfde uitdaging om het taalkundige erfgoed van hun regio of taalgroep door te geven aan de jongere generatie. Zowel Stichting REUR als het ZfN maken zich sterk voor het Nedersaksisch om zijn plaats in de jeugdcultuur terug te winnen aan beide zijden van de…