Drentse vlag Nederlandse vlag

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

Workshopdag songwriting Lars Koehoorn

17 januari 2024

Onze jaarlijkse workshop komt er weer aan! Dit jaar op 3 februari -in samenwerking met Het Podium in Hoogeveen- brengen we een inspirerende workshop voor muzikanten die de geheimen van de muziekindustrie willen ontrafelen. Deze workshop is eveneens onderdeel van de Podium Sessies; een exclusieve reeks workshops en lezingen voor muzikanten.

2023

20 december 2023

Dat was ‘m alweer: 2023 Wij kijken terug op een bijzonder mooi jaar, met een prachtige finale van het Drèents Liedtiesfestival, een legendarische afvaardiging naar het Suns Europe festival, maar liefst twee DLF-winnaars die in de finale van het Regio Songfestival stonden en weer een hele rij mensen die hun muziek uitbrachten en optraden op podia, op radio en zelfs op televisie!

Aanmeldingen Drèents Liedtiesfestival 2024 geopend!

02 november 2023

Voor de twaalfde keer op rij komt het grootschalige streektaal songfestival naar Drenthe, met als doel het schrijven, uitvoeren en vastleggen van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek. De organisatie -Stichting REUR- roept muzikanten, tekstschrijvers en componisten van Drentstalige muziek op om liedjes in te sturen. Een deskundige commissie van muziek- en tekstprofessionals zal elk ingezonden liedje beoordelen en de tien beste selecteren voor de finale op donderdag 9 mei 2024 in het ATLAS Theater. De finale wordt LIVE uitgezonden op RTV Drenthe en via het internet.