Apollo Circus wint Plattsounds 2018.

22 oktober 2018

Afgelopen zaterdag, 20 oktober, vond de finale van Plattsounds Bandcontest 2018 plaats. Plattsounds is een bandwedstrijd voor die zich manifesteren in het Plattduuts.
De finale vond dit jaar plaats in het Oostfriesche Leer. Gastvrouw en presentatrice van de avond was zangeres Annie Heger.

Na een avond met een grote diversiteit van muziekstijlen won Apollo Circus de finale van 2018. Als tweede eindigde de band Enfeeble, derde de band Whale in the Desert.

Plattsounds bestaat al sinds 2011 en wordt door een samenwarkingsverband van verschillende organsiaties georganiseerd, n.l: Platt Is Cool, Ostfriesische Landschaft , Emsländische Landschaft e.V, Lüneburgischer Landschaftsverband, Oldenburgische Landschaft, Landschaftsverband-Stade, Landschaftverband Weser-Hunte, Landschaftverband Osnabrücker Land e.V, Institut für Niederdeutsche Sprache en Plattdüüts Stiftung Neddersassen.

Meer over Plattsounds kunt u  HIER vinden

De NDR maakte een reportage, deze kunt u HIER bekijken.

LOGO Plattsounds