Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

02 februari 2019

Isa Zwart wint Talentprijs op Popgala

Op het Popgala Noord dat werd georganiseerd op de vooravond van het Eurosonic-Noorderslag in Groningen is DLF17-winnaar Isa Zwart in de prijzen gevallen.

Lees meer

02 januari 2019

Drèents Liedtiesfestival 2019

Het Drèents Liedtiesfestival 2019 (DLF19) komt er aan!
Het grootschalige songfestival wordt voor de achtste keer georganiseerd met als doel het schrijven, uitvoeren en…

Lees meer

28 november 2018

Melissa Meewisse naar SUNS EUROPE festival! (2)

Morgen is 't zover! Dan zal Melissa Meewisse afreizen naar het Suns Europe 2018! Ze zal het Nedersaksisch vertegenwoordigen met het nummer -Wind van Zuud- op het…

Lees meer