Bert Kamping

Bert Kamping, directeur/bestuurder

Bert Kamping is professioneel zanger en zangdocent. In 2006 begon hij met het schrijven en zingen in zijn Drentse moedertaal. Hij kwam tot de ontdekking dat er voor muziek in minderheidstalen nog een wereld te winnen viel, wat tot gevolg had dat hij zich meer en meer inzette om de positie van muziek in minderheids- en streektaal te verbeteren en bereikbaarder te maken voor een groter publiek.
Dat resulteerde in 2010, 2011 en 2012 in het Streektaalfestival REUR waarvan hij de algehele projectleiding deed. Daarna volgden tal van andere initiatieven die hij initieerde onder de vlag van verschillende partijen.
Halverwege 2016 werd met een groep gelijkgestemden besloten het heft in eigen handen te nemen en gedurfde ambities te formuleren en uit te spreken. De Stichting REUR en haar bestuur was een feit.
De Stichting REUR wil minderheids- en streektalen laten schitteren in meertalige evenementen op basis van gelijkwaardigheid en diversiteit, want ...
‘De meerderheid van de mensheid bestaat uit minderheden’.

www.vocalmusic.nl
www.bertkamping.nl

Marjolein Scherphuis

Marjolein Scherphuis, secretaris

Marjolein Scherphuis is senior communicatieadviseur en tekstschrijver en wordt ingevlogen door overheidsorganisaties en het bedrijfsleven. In mei 2018 is zij een kwart eeuw zelfstandig ondernemer. In haar vrije tijd schrijft zij gedichten, korte verhalen, proza en liedteksten. Haar vrije werk wordt regelmatig gepubliceerd.
Meerdere Drentstalige liedjes van haar hand werden bekroond tijdens de voorloper van het Drèents Liedtiesfestival. Marjolein is sindsdien een enthousiast lid van het bestuur van de Stichting Reur, de organisator van het Drèents Liedtiesfestival. Haar wortels liggen in Amsterdam, ze is opgegroeid in Drenthe. Marjolein verstaat Drents, leest en schrijft Drents – maar Drents spreken laat ze graag aan anderen over.
Over REUR zegt ze: ‘Heerlijk om met zo’n plezierige groep mensen aan zoveel moois te mogen werken. Het is prachtig om steeds meer podium te kunnen bieden aan streektaalmusici.’

www.metscherphuis.nl

Edwin Jongedijk

Edwin Jongedijk, voorzitter

Edwin Jongedijk is als Groningstalig zanger en liedjesschrijver regelmatig te zien en te horen bij de regionale omroepen in het Noorden en Oosten van ons land. Jongedijk treedt op als solo artiest en heeft drie albums op zijn naam staan. Daarnaast is hij lid van de Groninger formatie De Troebadoers, een samenwerking met Jan Henk de Groot en Alex Vissering. De Troebadoers zijn de afgelopen jaren meerdere malen in de noordelijke theaters te zien geweest en hebben het album De Veenhoes Sessies (2015) opgenomen.
In 2016 werd Edwin benaderd om jurylid te zijn voor het Drèents Liedtiesfestival. Na afloop is hij bestuurslid geworden, omdat hij gelooft in de kracht van streektaalmuziek en daar graag iets aan wil bijdragen. Edwin: ‘Ik ervaar het bestuur van REUR als een diverse verzameling kundige mensen die zich enorm inzetten voor de stichting en het doel. Ik vind het te gek om daar bij te horen! Mijn ambitie met REUR is om een continue aanwas van Drents muzikaal talent op gang te brengen en te bestendigen.’

www.edwinjongedijk.nl
www.taneytown.nl

Sonja van Breen

Sonja van Breen, algemeen bestuurslid

Sonja van Breen is creatief en commercieel directeur van Multimove webworks, hét internetbureau voor creatieve en effectieve internetprojecten en internetmarketing. Zij heeft ruim negentien jaar ervaring in de internetbranche, van het geven van design adviezen tot het meedenken over conversie gerichte websites.

Sonja zegt: ‘ Mijn liefde voor REUR gaat gepaard met mijn liefde voor enthousiaste muzikanten die we graag een podium bieden om in hun eigen taal te zingen. Ik vind het mooi hoe mensen zich in hun eigen streektaal kunnen uitdrukken en wil met REUR de populariteit van de streektaal vergroten.’

www.multimove.nl

René Karst

René Karst, algemeen bestuurslid

René Karst is artiest, zanger, componist, tekstdichter en creatief ondernemer. Al bijna veertig jaar is hij bezig met het schrijven en uitvoeren van hoofdzakelijk eigen-geschreven liedjes. De eerste vijfentwintig jaar hoofdzakelijk in het Drents, later ook in het Nederlands.

Tegenwoordig zit René met een eigen schrijf- en opnamestudio in de Wisseloord studio's in Hilversum. Drent in Hart en Nieren!

www.renekarst.nl

Gerald Schuring

Gerald Schuring, penningmeester

Gerald Schuring is eigenaar van ADOP Administratiekantoor in Assen. Zijn werk is continu aan verandering onderhevig, zijn rol wordt steeds meer een adviesfunctie naast het boekhouden.

Mede daarom is Gerald enthousiast over zijn rol binnen stichting REUR waar het Drèents Liedtiesfestival onderdeel van uitmaakt. REUR groeit en ontwikkelt zich snel dus actief meedenken en adviseren is aan de orde van de dag.

Over zijn affiniteit met de doelstellingen van REUR zegt Gerald: ‘Ik hou van cultuur, en dan met name muziek. Dan is het toch prachtig als je gevraagd wordt om hier aan mee te doen? Mooi man! ‘

En over Drenthe: ‘Ik ben een geboren en getogen Drent. Zelfs geboren uit Drentse ouders. Mijn roots liggen in Peize en Norg, mijn geboortehuis staat aan de Thorbeckelaan in Assen. Drents spreken doe ik amper, mijn ouders spraken thuis altijd Nederlands, maor ik begriep het donders goed! Ik woon, leef en werk in Assen. In mijn vrije tijd fotografeer ik. Het is heerlijk om urenlang met mijn camera  langs de Drentsche Aa te lopen. Nee, niet met Drentse muziek op de oren…. lekker in alle rust.’

www.adop.nl