Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

26 april 2019

De DLF19-band is bekend!

De samenstelling van de DLF-begeleidingsband voor de finale op 22 juni 2019 in het Atlas Theater in Emmen is bekend!

Lees meer

08 april 2019

Inzendtermijn DLF19 gesloten.

De inzendtermijn voor het Drèents Liedtiesfestival 2019 is afgelopen vrijdag 5 april om 24.00 uur gesloten.

Lees meer

16 maart 2019

Platt Together in de krant

Bij de presentatie van het project Platt Together was het Dagblad van het Noorden vertegenwoordigd door kunst- en cultuurjournalist Joep van Ruiten. Hij schreef over…

Lees meer