Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

17 oktober 2018

ZfN en Stichting REUR organiseren 'Platt Together'

Platt Together is een internationaal uitwisselings-muziekproject van Stichting REUR in samenwerking met het ZfN (Zentrum für Niederdeutsch in Holstein).
Het ZfN is…

Lees meer

12 oktober 2018

Stichting REUR officieel partner van SUNS Europe.

Stichting REUR is officieel samenwerkingspartner geworden van Suns Europe; het internationale festival voor podiumkunsten in minderheidstalen.

Lees meer

10 oktober 2018

Drèents Liedtiesfestival structureel ondersteund!

Vanmiddag kregen wij -Stichting REUR- het prachtige bericht van gedeputeerde Cees Bijl dat het DLF-Drèents Liedtiesfestival kan rekenen op structurele ondersteuning…

Lees meer