Drentse vlag Nederlandse vlag

Stichting REUR


 

Stichting REUR is een onafhankelijke stichting die zich richt op minderheids- en streektalen met in het bijzonder de Nedersaksische talen.  

Stichting REUR wil een overkoepelende en verbindende functie bekleden tussen de verschillende Nedersaksische taalregio’s. Daarnaast worden overige streek- of minderheidstalen betrokken in de activiteiten om te zorgen voor verbreding in het aanbod
Stichting REUR wil dat bereiken door middel van het organiseren van aansprekende en relevante evenementen op gebied van podiumkunsten waar de hedendaagse streektaalcultuur een podium krijgt.
Om dit te kunnen bewerkstelligen worden samenwerkingsverbanden aangegaan met  taalinstituten, taal-organisaties, (overkoepelende) culturele organisaties en culturele netwerken, mediapartijen en het bedrijfsleven.

Stichting REUR treedt op als initiator en organisator (en producent) van activiteiten binnen een netwerkorganisatie bestaande uit bovengenoemde partijen en zelfstandige professionals.

 

Meer informatie

Laatste nieuws


Blijf altijd op de hoogte

16 maart 2019

Platt Together in de krant

Bij de presentatie van het project Platt Together was het Dagblad van het Noorden vertegenwoordigd door kunst- en cultuurjournalist Joep van Ruiten. Hij schreef over…

Lees meer

15 maart 2019

Platt Together gepresenteerd!

Vanmiddag (15 maart 2019) zijn de resultaten van het internationale uitwisselingsproject Platt Together gepresenteerd in het provinciehuis in Assen.

Lees meer

11 maart 2019

Presentatie internationaal uitwisselingsproject Platt Together.

Op 15 maart aanstaande worden de resultaten van het internationale uitwisselingsproject Platt Together gepresenteerd in het provinciehuis in Assen.

Lees meer